De siste årene har tilbudet og etterspørselen etter online coaching eksplodert, og det er ikke langt mellom treningsprofilene som tilbyr slike tjenester. Det er ingen tvil om at å ha et individuelt tilpasset trenings- og kostholdsprogram gir gode forutsetninger for å lykkes, men det er noen ting du bør gjøre og tenke igjennom før du investerer i online coaching.

Online coaching

Å ha en personlig trener eller kostholdsveileder som lager programmer kan være en svært god investering hvis du føler at du trenger hjelp for å komme videre og nærmere målene dine.

Det er vanlig at treneren lager trenings- og kostholdsprogrammer til kunden som justeres ved behov, som ofte er ukentlig. Det mange kanskje ikke tenker over før de begynner er at å plutselig endre kostholdet og treningsrutinene kan være vanskeligere enn man tror, og særlig hvis det nye programmet krever en ekstrem omlegging av livsstilen.

Hvis du begynner å legge om livsstilen før du bestiller online coaching har du antakeligvis bedre sjanse for å lykkes med opplegget. Du vil også klare å holde på de nye rutinene etter avsluttet samarbeid med treneren din.

Les videre for å få 7 tips til hva du gjøre før du bestiller oppfølging fra personlig trener online!

personlig trening

1. Gode søvnrutiner

God og nok søvn er basen i god helse, velvære og prestasjon. Hvis du sover godt kommer du til å ha mindre cravings etter kaloririk mat, og du legger også et mye bedre grunnlag for både prestasjon på trening og vektnedgang.

Nok søvn gir også bedre forutsetninger for gunstig kroppssammensetning, med mer muskler og mindre kroppsfett. Sover du godt vil du også få mye bedre kognitiv kapasitet og viljestyrke, noe som også gjør at du enklere klarer å følge treningsprogrammet ditt og spise sunt.

2. Rydd opp i kostholdet

I bunn og grunn er det du, og ikke treneren din, sitt ansvar at du spiser sunt. Det er derfor ingen grunn til å vente til du får tilsendt et kostholdsprogram før du legger om kosten. Selv om du kanskje ikke har kunnskapen om hvor mange gram proteiner, fett og karbohydrat du skal spise hver dag for å nå målet ditt så vet du mest sannsynlig hvilke matvarer du bør spise og hvilke du bør unngå.

Forsøk å planlegge kostholdet ditt og spis sånn som du faktisk ønsker å spise, slik at du får trent på å ha et bevisst forhold til matinntak og lærer deg å tenke selv. Da vil kanskje ikke overgangen til en kostholdsplan virke like overveldende.

3. Lag gode treningsrutiner

Hvis du ikke har gode treningsrutiner bør du begynne å trene, eller i alle fall utføre en eller annen form for fysisk aktivitet, det antallet ganger i uken som du ser for deg at du vil ha i programmet fra en online coach. Når du får et treningsprogram blir det enklere for deg å gjennomføre fordi du allerede har en treningsrutine.

4. Planlegging

Mange som får det første programmet fra en online coach opplever at det er mye å sette seg inn i, planlegge og finne ut av. Derfor er det lurt at du allerede nå trener på å planlegge ukene dine, både med tanke på trening, handleturer og tilberedning av sunne måltider.

5. Riktig tidspunkt i livet

Fordi det ofte er mye å sette seg inn i, og for mange er det en stor endring av livsstil og rutiner å følge et program fra en trener, kan det vært lurt å tenke over om det er riktig tidspunkt i livet å gjøre dette på.

Å trene alle økter og lage alle måltider tar ofte mye tid, i tillegg til loggføring, rapportering og kommunikasjon med treneren. Noen opplever at det faktisk ikke er tid eller kapasitet til å ha dette fokuset i livet, og får derfor ikke det de tenkte seg ut av oppfølgingen.

Du har mye bedre forutsetninger for å lykkes hvis du er ordentlig klar for en livsstilsendring eller mer målrettet fokus på å nå et treningsmål.

personlig trening

6. Trenger ikke være alt eller ingenting

Full pakke med trenings- og kostholdsprogram kan være overveldende for mange fordi det oppleves som at det er alt eller ingenting. Mange opplever at de må følge alt til punkt og prikke, hvis ikke har de mislyktes.

Hvis du ikke har tid eller kapasitet til å følge slike programmer slavisk kan du heller trene fysisk sammen med en personlig trener en eller to ganger i uken. Da får du en treningsøkt av god kvalitet der og da, men du trenger ikke å ha det store fokuset på kosthold og trening resten av uken.

7. Tenk over målsettingen din

Jo lengre målet ditt er unna der du er i dag, jo mer må du antakeligvis legge om trening, kosthold og livsstil. For å få resultater som varer er det lurt å ikke begynne på et opplegg som heller ikke er holdbart på sikt.

Derfor kan det være lurt å gå noen runder med deg selv før du bestiller program og oppfølging med mål om å få en bikinifitnesskropp eller å bli Norges sterkeste.

Intervjuer

Kristine – allsidig og leken trening!

Kristine Kjenne forteller hvordan hun jobber for å mestre utfordrende øvelser,…
Dato: Aug 12, 2022
Fysisk og psykisk helse

8 tips til å få mer hverdagsaktivitet!

Har du dårlig samvittighet fordi du trener for lite? Hverdagsaktivitet kan…
Dato: Aug 11, 2022
Skader & rehabilitering

Slik bruker du foamrolleren!

Den sylinderformete rullen ser kanskje smart ut å inkludere i treningsopplegget,…
Dato: Aug 10, 2022
Styrketrening

Nybegynner på gymmet – 5 vanlige feil!

Det tar litt tid å komme skikkelig inn i styrketreningen på…
Dato: Aug 09, 2022
Styrketrening

Dette må du gjøre for å endelig få resultatene du ønsker deg!

Ikke noe er så frustrerende som å ha et mål om…
Dato: Aug 05, 2022
Fysisk og psykisk helse

5 tips for å føle deg vel i sommer!

Selv om sommeren er godt i gang, og sommerkroppen kanskje ikke…
Dato: Aug 04, 2022
Styrketrening

Fordelene med styrketrening du ikke må gå glipp av!

Styrketrening kan virke som en overfladisk treningsform fordi det tradisjonelt sett…
Dato: Aug 03, 2022

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kosttilskudd

Kosttilskuddene som fungerer!

Det er mange kosttilskudd på markedet med tvilsom effekt. Men det…
Dato: Jul 30, 2022
Styrketrening

Slik bygger massive brystmuskler!

Tykke og brede brystmuskler er noe mange menn higer etter. Les…
Dato: Jul 29, 2022
Fysisk og psykisk helse

Slik reduserer du stress!

Langvarig stress er ikke bra for noen. Les våre tips til…
Dato: Jul 28, 2022
Styrketrening

Slik unngår du å miste muskelmasse når du ikke kan trene!

Det kommer perioder livet der trening faktisk ikke kan bli like…
Dato: Jul 27, 2022
Styrketrening

Tre spesialøvelser som gjør deg sterkere i markløft!

Disse variantene av markløft kan gjøre at du endelig bryter gjennom…
Dato: Jul 26, 2022
Gratis Treningsprogram

Styrketrening: 4-dagers program med fokus på rumpe, lår og mage!

Å trene styrketrening for hele kroppen gir en balansert fysikk, selv…
Dato: Jul 26, 2022
Sponset

Slankeproduktet har hjulpet over 50 000 nordmenn med vektnedgangen!

Ernæring

6 tips for et sunt kosthold

Disse praktiske tipsene kan hjelpe deg til å gjøre sunne valg…
Dato: Jul 22, 2022
Fysisk og psykisk helse

Øk livskvaliteten og styrk den psykiske helsen!

Å ha det bra med seg selv handler ikke bare om…
Dato: Jul 21, 2022