Enten du vil det eller ei, så har miljøet rundt deg påvirkning på valgene du gjør. Disse 6 tipsene for hvordan du kan gjøre kontoret sunnere, hjelper deg forhåpentligvis til en sunnere hverdag.

Det er hverdagene det er først av, og klarer du å innføre små grep som du gjør til vannet, kan de til slutt føre til synlige resultater. Et kontormiljø kan ofte være kjedelig og trøtt. Luften er dårlig, du blir sittende passiv på en stol, og lunsj rommet er fullt av kjeks og kaffe. Og kanskje er dette med på å påvirke energinivået ditt i hverdagen mer enn du selv er klar over.

Her er 6 tips up hvordan du med små og enkle grep kan gjøre kontor tilværelsen sunnere!

 

1. Få deg en ståpult!

Kom deg på beina å få rumpa opp fra stolen. Når du står bruker du automatisk flere muskler enn når du sitter, og du får strekt ut ryggen og hofteleddet noe som garantert vil gjøre kroppen din godt sammenlignet med å sitte sammensunket hele dagen. Det er også lettere for deg å gjøre noe enkle øvelser som tåhev og litt tøying mens du arbeider. I tillegg forbrenner kroppen flere kalorier når du står oppreist. Mer om fordelene ved å stå kan du lese her.

2. Ha vann tilgjengelig!

Kaffe er nok overrepresentert som tørsteslukker på de aller fleste arbeidsplasser, men forsøk å bytte ut kaffen med vann i stedet. 70% av kroppen din består av vann, forhåpentlig med mye mer enn andelen som består av kaffe. I tillegg til at vann er nødvendig for å transporere nødvendige næringsstoffer ut til musklene dine, så er det også med på å skylle ut avfallstoffer fra kroppen.

Vann bidrar til å holde deg hydrert og opplagt, er nødvendig for at musklene skal kunne vokse og bidrar til god metthetsfølelse. Sørg for å ha en flaske vann stående på pulten til enhver tid.

 

3. Bytt ut kjeks og kaker med sunne snacks!

Hvis du får med deg kollegene dine til å gjennomføre dette tiltaket på det felles lunsjrommet, så er det ingenting som er bedre, men dette er uansett et tiltak du kan iverksette selv. Når arbeidsdagen begynner å bli lang og du kanskje får akutt behov for påfyll av blodsukker, så sørg for at pulten din er fri for usunne matvarer som sjokolade, kjeks eller brus. Oppbevar heller sunne alternativer som nøtter, tørket frukt, knekkebrød med sunt pålegg eller fersk frukt og grønnsaker. Dette er matvarer som i tillegg til å fylle opp det lange blodsukkeret ditt, vil vi deg verdifulle næringsstoffer som kroppen har glede av.

4. Sett i gang en konkurranse!

I disse dager der nærmest alle eier en eller annen form for smartklokke eller pulsklokke som kan telle hvor mange skritt du går i løpet av dagen, så er dette enklere enn du skulle tro. Og om ikke kollegaen din ikke bruker klokke i det hele tatt, så har han eller hun mest sannsynlig skritteller på telefonen.

Forsøk å få med kollegene dine på ukentlige og månedlige konkurranser der dere konkurrerer om å få flest mulig skritt, sykle flest kilometer, flest dager der du går eller sykler til jobb, etc.. Kun fantasien setter grenser for hva dere kan få til. Og hvis ikke det å slå kollegene dine er nok motivasjon i seg selv, så kan du foreslå at dere har en premie til vinneren. Bare ikke la premien være en pose twist eller Kong Håkon konfekt…

 

5. Få med kollegaer på trening

Et godt miljø på jobben er viktig, og om dere også finner på noe hyggelig utenom om selve arbeidstiden, så er sannsynligheten større for at dere vil trives enda bedre sammen på jobben også. Forsøk å få med deg kollegene dine på trening, enten det er en løpetur, gåtur, sykkeltur eller på treningssenteret. Det viktigste er at dere gjør det sammen og har det hyggelig mens dere er i aktivitet!

6. Pynt på kontoret med grønne planter!

Hvis det ikke allerede finnes grønne planter på kontoret ditt, så bør du skaffe det umiddelbart. Grønne planter bidrar til bedre luftkvaliteten og bidrar til å skape en følelse av velvære. Om sjefen skulle hate alt som har med blomster og planter å gjøre, så pynt i hvertfall opp din egen pult.

Synes du noen av tiltakene virker uoverkommelig? Da er det enda større grunn til å gjennomføre de, for mest sannsynlig har du da allerede sittet for lenge på et kjedelig kontor.

 

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Produkttest

Garmin lanserer Garmin Venu 2 og Venu 2S!

Endelig er oppfølgeren til en av Garmin sine mest suksessfulle klokker…
Dato: Apr 22, 2021
Fysisk og psykisk helse

Så mye forbrenner du av å gå 10 000 skritt om dagen

10 000 skritt om dagen er et populært mål for mange,…
Dato: Apr 22, 2021
Intervjuer

Sondre Norstad Moen – høye ambisjoner for OL i Tokyo!

Sondre sin favorittdistanse er maraton, og han sikter på å ta…
Dato: Apr 21, 2021
Gratis Treningsprogram

Den beste kettlebell økta for å bli større og sterkere!

Kettlebells er et glimrende redskap for å trene hele kroppen. De…
Dato: Apr 21, 2021
Annonse

Denne maskinen gir deg sunn og nydelig mat på 1-2-3!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Styrketrening

De 3 beste roøvelse for muskelvekst

Gira på å bygge større og sterkere muskler? Du trenger ikke…
Dato: Apr 20, 2021
Produkttest

Test: Osprey Talon 11 2021-modell

Osprey Talon 11 er antageligvis en av de mest solgte sekkene…
Dato: Apr 19, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kondisjon & løping

Dette er triatlon!

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping,…
Dato: Apr 19, 2021
Sponset

Denne maskinen gir deg sunn og nydelig mat på 1-2-3!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Oppskrifter

Sunne desserter som bygger muskler!

Finnes det noe bedre enn en god dessert? Og hva om…
Dato: Apr 15, 2021
Intervjuer

Ingrid: fra rus og vonde følelser til livsenergi!

Ingrid Nedrebø har vært igjennom en tøff reise fra bruk av…
Dato: Apr 15, 2021
Styrketrening

Avanserte styrketreningsmetoder du må vite om!

Når du har trent i noen år og er på et…
Dato: Apr 14, 2021
Ernæring

Slik hjelper karbohydratene deg til å bli sterkere

Trener du for å bygge muskler er det nødvendig at du…
Dato: Apr 13, 2021
Sponset

Denne maskinen gir deg sunn og nydelig mat på 1-2-3!

Sunt, lettvint og uendelige muligheter. Det er det du får med…
Dato: Apr 20, 2021
Styrketrening

Frivekter eller apparater – gjennomgang av fordeler og ulemper!

I mange år har det vært diskutert hva som er den…
Dato: Apr 12, 2021
Motivasjon

Disse 5 typene fortjener respekt på treningssenteret!

Treningssentrene var lenge forbundet med muskuløse og hardbarka menn i singlet og…
Dato: Apr 12, 2021