Har du kommet i gang med treningen, men sliter med å finne motivasjonen med å holde det gående? 3 enkle tips er det som kan hjelpe deg videre.

Tidligere har du kunnet lese om 21 fakta som vil motivere deg til trening, og vi ville hatt vansker med å utvide denne listen til mange 10-talls flere argumenter. MEN, dette handler ikke kun om å motivere, men om å legge til rette for at DU skal kunne forsette treningsarbeidet som du har startet på, eller ønsker om å starte med. Gjør det enklest mulig, uten hokus pokus, og opplev hvordan det er å mestre treningen over tid!

 

1.Skaff deg et hjemmegym

Dette er mitt favoritt tips! Et hjemmegym gjør treningen mye mer overkommelig de dagene du egentlig ikke har ork til å dra på treningssenteret, har lyst eller tid. Så lenge du har litt plass å gjennomføre noen øvelser på, så har du alle mulige forutsetningen for å slite deg godt ut. Et hjemmegym trenger heller ikke å være avansert, faktisk så bærer du rundt på et hjemmegym hele tiden. Kroppen din!

Trening med egen kroppsvekt er enkelt og kan gjennomføres overalt- hjemme, på reise, ute, på treningssenteret, eller på jobb. Et godt sammensatt treningsprogram sørger for at du kan få stimulert musklene i hele kroppen, og dersom du etterhvert føler at egen kroppsvekt blir for lett, så kan du legge på noen ekstra vekter. Et manualsett med 10-15kg manualer koster ikke mer enn noen få 100-lapper- mindre en 1 måneds abonnement på treningssenteret- og er utrolig effektivt for styrketrening! Ønsker du å utvide hjemmegymmet kan du med fordel kjøpe deg en middels tung kettlebell, en benk og en vektstang med noen tilhørende kilo. Likevel, egen kroppsvekt og manualer vil ta deg et laaangt steg mot sterkere og mer muskuløs kropp.

motivasjon til trening
Trening med egen kroppsvekt er effektivt, billig og kan gjøres overalt!

 

2.Finn en god treningspartner

En god treningspartner kan være viktigere enn du tror, og det er også derfor vi har skrevet en hel sak om slik er den perfekte treningspartner! En god treningspartner gjør det lettere å holde avtaler selv om motivasjonen og energien kanskje ikke er på topp. I dag er det du som har en tung dag og trenger noen til å “dra deg med” på trening, men neste gang er det du som er energibomben og som drar med deg kompisen din!

I tillegg til å være motiverende og forpliktende, så er det viktig å ha en treningspartner som kan assistere under tunge og kompliserte løft. Forsøker du deg på en ny øvelse på treningssenteret, vil en støttespiller kunne assistere deg å veilede deg underveis.

Foruten selve treningen, er det viktig at du har noen å diskutere treningen med, ta en lunsj med etter trening, eller bare prate og le sammen med. Når du hører begrepet “treningsmiljø”, så er det ikke snakk om kun det som foregår på treningssenteret, men også alt i rundt- et sosialt nettverk som er bygget opp rundt treningen.

motivasjon til trening
En god treningspartner kan bidra til at det blir lettere å komme seg på trening, og ikke minst kan det være svært motiverende!

 

3.Sett deg et fornuftig og realistisk mål

Om du skulle slite med motivasjonen, så kan vi på det sterkeste anbefale en god pulsklokke. Ingen pulsklokker kan erstatte en god PT, men de nærmer seg faretruende. Det beste er likevel å bruke en kombinasjon av dette. Og hvorfor du bør bruke pulsklokke? Det leser du her: Ny motivasjon med pulsklokke!

Ellers så bør du sette deg realistiske mål som også er motiverende. Det er ingen vits i å sette seg som mål å gjennomføre et maraton på 42km dersom det du egentlig ønsker er å løpe 10km på under 1 timen. Det er heller ingen vits i å trene for å løfte 150kg i knebøy dersom hensikten din med treningen er å ha en velfungerende og sprek kropp.

Målene du setter deg bør reflektere ønskene dine for nåtiden og fremtiden. Tenk på hvordan du ønsker å ha det når du blir gammel. Jo bedre trent du er i dag, desto større sannsynlighet er det for at du vil få en sunn og frisk alderdom. Overdriver du treningen vil du kunne risikere å ende opp med dårlige knær, hofter, skuldre og rygg, på samme måte som du vil risikere en skrantende kropp dersom du ikke trener.

LIKER DU ARTIKKELEN?
LIK OSS PÅ FACEBOOK FOR MER.

Torbjørn Høstmark Borge

Torbjørn Høstmark Borge er daglig leder og ansvarlig redaktør, samt produkttester for Hardworkout. Torbjørn har en lang erfaring fra trenings- og sportsbransjen som personlig trener og kostholdsveileder, har utdannelse innen idrett med en bachelorgrad i idrett og biologi. Han er ekspert på produkttesting, og er over gjennomsnittlig opptatt av å teste grundig! Alt for å hjelpe hver enkelt bruker til å finne det riktige produktet for hver enkelt.
Ernæring

Hva er egentlig galt med å spise pølser og bacon? Copy

To favoritter på grillen og på ovnen når sommeren står for…
dato: Jul 15, 2020
Ernæring

Hva er egentlig galt med å spise pølser og bacon?

To favoritter på grillen og på ovnen når sommeren står for…
dato: Jul 15, 2020
Fysisk og psykisk helse

Derfor lever kvinner lengre enn menn

Tallene lyver ikke: Kvinner lenger lengre enn menn. Kanskje er det…
dato: Jul 14, 2020
Featured

Løpejakker topp 10 – Best i test løpejakke 2020

Vi har testet noen av markedets beste løpejakker! Her finner du…
dato: Jul 13, 2020
Styrketrening

4-minutter HIIT trening!

Finnes det en supereffektiv treningsøkt på under 10 minutter som kan…
dato: Jul 13, 2020
Styrketrening

Bradford Press for sterkere skuldre!

Klar for å trene deltamuskelen? Denne øvelsen setter musklene under konstant…
dato: Jul 10, 2020
Produkttest

Test: Miiego BOOM

Miiego BOOM har vunnet både RED DOT AWARD og ISPO AWARD,…
dato: Jul 09, 2020

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Kondisjon & løping

Trening i varme kan gjøre deg sprekere!

Å trene i varme kan fortone seg som et lite mareritt,…
dato: Jul 09, 2020
Ernæring

5 matvarer som øker risikoen for inflammasjon

Disse 5 matvarene bør du holde deg unna dersom du skal…
dato: Jul 08, 2020
Produkttest

Test: Jaybird Vista

Jaybird Vista er øreproppene som kan få deg til å overgå…
dato: Jul 07, 2020
Styrketrening

AMRAP-trening for sterkere kjernemuskulatur!

Kjernemuskulatur eller magemuskler? Samme det. Dette supereffektive AMRAP-settet med 4 øvelser…
dato: Jul 06, 2020
Fysisk og psykisk helse

Slik bruker du HRV og pulsklokka til å forbedre restitusjonen

Treningsfremgang er et resultat av jevnlig og progressiv belastning over tid kombinert…
dato: Jul 03, 2020
Styrketrening

Øvelsen du trenger for å løfte mer i benkpress

Benkpress er kanskje den mest populære øvelsen sammen med knebøy og…
dato: Jul 03, 2020
Kondisjon & løping

Hvilken aerob treningsmetode forbrenner mest fett?

Hva er fordelene av å drive kondisjonsbasert trening? Og hvilken øvelse…
dato: Jul 02, 2020
Styrketrening

Slik dobler du antallet pull-ups på 30 dager

Ønsker du å forbedre styrken i overkroppen og å kunne gjennomføre…
dato: Jul 02, 2020
Slanking & forbrenning

Øvelsene som forbrenner mer kalorier enn løping!

Løping er en av de mest effektive formene for å sette…
dato: Jun 30, 2020