Etter nyttår er det ofte høysesong på treningssentrene. Mange har nyttårsforsetter som handler om helse og trening, og å melde seg inn på treningssenter er ofte en del av planen. Flere har aldri vært medlem på treningssenter før, eller de har vært støttemedlemmer tidligere og aldri kommet skikkelig i gang. Her får du noen tips til hvordan du kan komme i gang med regelmessig trening, en gang for alle!

Det mange glemmer er at det ikke skjer noe magisk i det man melder seg inn på gymmet, men at det faktisk er da jobben begynner. Det stilles store krav til selvstendighet og disiplin fordi det er helt opp til deg når og hvordan du vil trene.

Ha en realistisk målsetting

Det første du bør gjøre er å sette deg et mål med hva du ønsker å oppnå med å være medlem på treningssenter. Hvis dette er noe du ikke er vant til fra før kan det ta tid før det føles naturlig å trene på et gym. Du bør ha et mål om hvor mange ganger i uken du skal trene, og hva du vil oppnå med treningen. Mange går ut for hardt, trener mye mer enn de egentlig trenger i noen uker, og så detter de av etter hvert fordi det> er en rutine som ikke er holdbar i lengden.

Ha en plan – start basic

Hvis du har et ønske om å trene styrke- eller kondisjonstrening på treningssenteret bør du ha et treningsprogram. For det første er det med på å sikre at det du gjør faktisk gir deg fremgang. For det andre føles det trygt og godt å gå inn på senteret og vite akkurat hva du skal gjøre. Det kan være med på å gi deg den selvsikkerheten du trenger for å ha lyst til å fortsette å trene.

Gruppetimer

Noe av det som er så bra med å trene på et treningssenter er tilbudet om gruppetimer. For generell helse og velvære er disse timene svært godt egnet. Det kan være enklere å motivere seg til å trene på gruppetime fordi du har en fast tid å forholde deg til, og fordi treningen er ledet av en instruktør.

treningssenter

Utnytt at du er nybegynner

Når man begynner å trene uten å ha mye erfaring fra før får man ofte en enorm progresjon av å følge et enkelt styrketreningsprogram de første månedene. Det er ikke uvanlig at nybegynnere kan legge på mer vekt fra økt til økt i flere uker etter hverandre. Det er mange grunner til hvorfor dette skjer. Det er først og fremst fordi nybegynnere gjerne begynner å løfte lette vekter for å øve inn teknikk. Etter hvert tilpasser nervesystemet seg både gjennom forbedret teknikk, men også gjennom å sende riktige signaler til musklene når målet er å løfte mer vekt. Med mindre du har et langt avbrekk fra treningen på et senere tidspunkt får du bare denne muligheten til å oppnå store økninger i styrke over så kort tid, så kos deg med den følelsen så lenge det varer!

Bruk veiledningstimene

Mange treningssentre tilbyr veiledningstimer med personlige trenere for nye medlemmer. Benytt deg gjerne av disse! Da får du vite alt om hva slags treningstilbud senteret har, og du har noen å sparre med for å finne den treningsformen og treningsmetoden som passer for deg. Dette er også en god mulighet for å lære seg teknikk i de styrkeøvelsene du er usikker på.

Føl deg vel

Det er ikke uvanlig å føle seg utilpass den første gangen du går inn i treningsstudioet. Den ene grunnen er, som nevnt over, at du ikke har noen plan for hva du skal gjøre og mangler den selvtilliten som erfarne mosjonister har. En annen grunn kan være at du rett og slett ikke føler deg bra i treningsklærne dine, og blir ekstra oppmerksom på dette når du er i et miljø du ikke er vant til. Det er gull verdt å ha på seg tøy som du føler deg komfortabel i, som er riktig størrelse for deg og som er laget av et materiale som er egnet for den treningsformen som du vil drive med.

Finn en treningskompis

Hvis du har målsettinger med treningen som du ikke kan oppnå ved å bare gå på gruppetimer, som å øke mye i muskelmasse eller å trene opp maksstyrken, kan det være lurt å alliere seg med en treningskompis. Hvis du har en avtale om å trene sammen med noen er det enklere å møte opp. Øktene blir også ofte bedre fordi dere kan pushe og hjelpe hverandre.

treningssenter

Vær nysgjerrig – oppsøk kunnskap

Hvis du har et mål om å bruke medlemskapet ditt på å trene på egenhånd og er ute etter konkrete resultater som å forme kroppen gjennom å bygge muskler, bli sterkere eller forbedre kondisjonen, kan det være lurt å tilegne deg noe kunnskap om trening. Å vite hvorfor du trener med den metoden du gjør, velger de øvelsene du gjør og spiser som du gjør er med på å skape et mye større eierskap til prosessen. Spør gjerne de du ser er erfarne innen det du vil lære mer om på treningssentret. De aller fleste ser på det som et stort kompliment å bli spurt om råd. Å bli kjent med andre medlemmer kan også gjøre at du føler deg som en del av et miljø, og kan øke motivasjonen til å trene regelmessig.

Ha tålmodighet

En av grunnene til at personer som melder seg inn på treningssenter slutter etter kort tid er fordi resultatene ikke samsvarer med forventningene. Til tross for at nybegynnere får gode styrkeøkninger i starten tar det fortsatt tid å bygge muskler og endre kroppens utseende. Vær tålmodig og følg planen og treningsprogrammet ditt. Gjør du det så vil resultatene komme.

Vær realistisk

Det er som nevnt mange grunner til at folk ender opp som støttemedlemmer på treningssentrene. Hvis du følger rådene i denne artikkelen over en god periode, men likevel ikke synes det å trene på treningssenter er noe for deg så har du kanskje rett. Det er faktisk ikke for alle å trene på gym! Det aller viktigste er at man trener noe som er gøy og meningsfylt. Kanskje organisert idrett heller er noe for deg. Eller ekstremsport, eller friluftsliv. Det er ingen skam å droppe ut og prøve deg fram til du finner den aktiviteten som du trives med og klarer å opprettholde over lang tid.

Susanne Soydan

Susanne er utdannet personlig trener, gruppetreningsinstruktør, naprapat og sykepleier. I dag jobber hun som sykepleier i kommunen innen psykisk helse og rus, i tillegg til å ha gruppetimer på Actic. Susanne brenner for trening og kosthold for helse, og ønsker at så mange som mulig skal få oppleve de gunstige effektene av en sunn og aktiv livsstil.
Gratis Treningsprogram

Den beste kettlebell økta for å bli større og sterkere!

Kettlebells er et glimrende redskap for å trene hele kroppen. De…
Dato: Apr 21, 2021
Styrketrening

De 3 beste roøvelse for muskelvekst

Gira på å bygge større og sterkere muskler? Du trenger ikke…
Dato: Apr 20, 2021
Kondisjon & løping

Dette er triatlon!

Triatlon er en multisport som består av svømming, sykling og løping,…
Dato: Apr 19, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Styrk ryggen og forebygg ryggsmerter uten bruk av utstyr!

Ryggsmerter har blitt et stort folkeproblem. En sterk og velfungerende rygg er…
Dato: Apr 16, 2021
Styrketrening

Avanserte styrketreningsmetoder du må vite om!

Når du har trent i noen år og er på et…
Dato: Apr 14, 2021
Ernæring

Slik hjelper karbohydratene deg til å bli sterkere

Trener du for å bygge muskler er det nødvendig at du…
Dato: Apr 13, 2021
Styrketrening

Frivekter eller apparater – gjennomgang av fordeler og ulemper!

I mange år har det vært diskutert hva som er den…
Dato: Apr 12, 2021

HARDWORKOUT FITNESS CLUB

Meld deg på i dag og motta gratis treningsplaner, matplaner og mye mer helt gratis via e-post.

Ved å trykke “BLI MED” godkjenner du nyhetsbrev-vilkårene

Motivasjon

Disse 5 typene fortjener respekt på treningssenteret!

Treningssentrene var lenge forbundet med muskuløse og hardbarka menn i singlet og…
Dato: Apr 12, 2021
Kondisjon & løping

8 tips for deg som skal begynne med løping

Det er bar bakke mange steder i landet, og det betyr…
Dato: Apr 09, 2021
Styrketrening

Den beste formen for nedtrekk!

Nedtrekk er uten tvil en av de beste overkroppsøvelsene du kan…
Dato: Apr 07, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram styrke: Kom i gang!

Dette treningsprogrammet har til hensikt å gjøre det sterkere i hele…
Dato: Apr 04, 2021
Kondisjon & løping

Kombinere kondisjon- og styrketrening? Tren dette først!

Ønsker du å kombinere kondisjons- og styrketrening samme dag? Dette forteller…
Dato: Apr 04, 2021
Styrketrening

Derfor bør du unngå å trene tunge markløft for ofte!

Markløft er sammen med knebøy en av de virkelig gode øvelsene…
Dato: Mar 30, 2021
Styrketrening

Knebøy – dette må du vite om teknikk!

De fleste som trener styrketrening på treningssenter for å bli sterk,…
Dato: Mar 29, 2021
Gratis Treningsprogram

Treningsprogram: Sterkere med egen kroppsvekt

Hvis du tror du er avhengig av tilgang til et treningssenter…
Dato: Mar 24, 2021
Styrketrening

Tips: Enkel Power trening for større muskler!

Trener du kun for større muskler, eller trener du også for…
Dato: Mar 22, 2021